Donateurs

In april 1988 is door de vereniging, ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan, een jubileum voorjaarsconcert georganiseerd. Dit vond plaats in het toenmalige Zalencentrum Pas Buiten aan de Bredaseweg in Tilburg, waar wij ook wekelijks onze repetitieavond hadden. Hierbij presenteerde het orkest zich voor het eerst in de huidige uniformen aan het publiek. Naar aanleiding van de vele mediaberichten op televisie en in de krant genoten wij van een groot publiek die dag.

Gezien deze enorme belangstelling is toen besloten om van het voorjaarsconcert een traditie te maken en daarbij de “echte aanhang” van het orkest voortaan persoonlijk uit te nodigen. Om alle namen en adressen van de belangstellenden te kunnen verzamelen werd daarom een donateursactie gehouden. Spontaan meldden zich 88 personen aan, een getal wat makkelijk te onthouden is gezien het jaartal 1988. Dit aantal liep snel op, zodanig zelfs dat bij het zilveren jubileum de gegevens van maar liefst 262 donateurs in de administratie vastlagen.

In hetzelfde jaar 1988 is meteen uitgeprobeerd of er wellicht animo was voor twee muzikale evenementen per jaar. Dit bleek een schot in de roos want ook het najaarsconcert werd erg goed bezocht. Vanaf dat moment vindt er elk jaar een voor- en een najaarsconcert plaats waarbij de donateurs persoonlijk uitgenodigd worden en daarnaast periodiek op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging middels onze nieuwsbrieven.

Doordat het aantal bezoekers van de concerten door de jaren zo enorm gegroeid is, zijn we op een gegeven moment uit moeten wijken naar een grotere locatie. Diegene die ons kennen weten dat we voor onze voor- en najaarsconcerten al weer vele jaren thuis zijn bij De Druiventros in Berkel-Enschot.

Wilt u zich ook aansluiten bij de groep donateurs die u al vele jaren is voorgegaan? Dat kan… Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Deze is namelijk slechts € 10,00 per kalenderjaar.

Grote instrumenten of dure elektronica kunnen uit de deze opbrengsten niet worden aangeschaft. Wel kunnen we hierdoor, tegen gereduceerde tarieven, optredens verzorgen in bijvoorbeeld tehuizen en/of instellingen voor ouderen of gehandicapten.

Voor nadere informatie over het donateurschap of nog liever voor aanmelding kunt u terecht bij het donateursbeheer van onze vereniging via het mailadres info@diewalddrummusikanten.nl.